فوم بتن ، توليدكننده فوم بتن فوم بتن ، توليدكننده فوم بتن .

فوم بتن ، توليدكننده فوم بتن

بتن سبك در انواع مختلف

بتن‌هاي سبك را مي‌توان در سه نوع مختلف پيدا كرد: بتن با سنگدانه‌هاي سبك، فوم بتن يا بتن اسفنجي و اتوكلاوي (AAC). بلوك‌هاي بتن سبك اغلب در ساخت و ساز خانه‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

بتن با سنگدانه‌هاي سبك

اين بتن را مي‌توان با انواع مختلفي از سنگدانه‌هاي سبك درست كرد. سنگدانه‌هاي سبك را مي‌توان از اين منابع به دست آورد:

  • مواد طبيعي، مانند سنگ پاي آتشفشاني.
  • نوع گرماديده مواد خام طبيعي مانند خاك رس، سنگ لوح يا شيل (به عبارت ديگر، ليكا).
  • توليد آن از فرآورده‌هاي جانبي صنعتي مانند خاكستر هوابرد (به عبارت ديگر، ليتگ).
  • به عمل آوردن فرآورده‌هاي جانبي صنعتي مانند كالارهاي حبه شده (به عبارت ديگر، پليت).

خصوصيات مورد نياز بتن سبك به بهترين نوع سنگدانه‌هايي بستگي دارد كه در آن مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اگر به ويژگي‌هاي ساختاري كم و عايق بندي زياد نياز باشد، اين امكان وجود دارد كه از سنگدانه‌هاي سبك و ضعيف استفاده كنيم. احتمالا در انتها سيمان نسبتا ضعيفي خواهيم داشت.

دستگاه فوم بتن

فوم بتن

تركيبات فوم بتن يك ماده بسيار كارآمد با چگالي كم مي‌باشد كه مي‌تواند تا 50 درصد هوا در ساختار خود داشته باشد. اين نوع بتن به صورت كل توانايي يكنواخت و فشرده شدن را به صورت طبيعي دارد و مي‌تواند پمپ شود. اجراي فوم بتن براي پر كردن فضاهاي خالي و اضافي مانند مخازن سوخت متروكه، سيستم‌هاي فاضلاب، لوله كشي و آبگذر بسيار عالي مي‌باشد، مخصوصا در جاهايي كه دسترسي سخت است. اين بتن همچنين به عنوان يك گزينه براي پر كردن چاله‌هاي خيابان محسوب مي‌شود. همچنين ويژگي عايق بندي فوم بتن آن را به يك گزينه مناسب براي معايب روكاري سيمان و فضاهاي خالي كف اتاق‌ها تبديل مي‌كند.

بتن ساختاري سبك وزن

بتن با سنگدانه‌هاي سبك را مي‌توان براي مصارف ساختاري نيز به كار برد، چرا كه استحكام آنها مي‌تواند به اندازه بتن معمولي نيز باشد.

از جمله مزاياي استفاده از بتن با سنگدانه‌هاي سبك مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

  • كاهش بار ساكن موجود در سازه‌ها و تقويت آنها.
  • خصوصيات گرمايي بهتر.
  • خصوصيات ضد حريق بهتر.
  • صرفه جويي در هزينه‌هاي جابجايي مواد به محل مورد نظر.
  • كاهش قالب بندي ديرك گذاري.

ضريب انعطاف پذيري بتن‌هاي سبك كمتر از معادل‌هاي معمولي آنها مي‌باشد، اما در زمان در نظر گرفتن خمش كالار يا ستون، اين مسئله توسط وزن سبك‌تر بتن جبران مي‌شود.

طراحي پايه بتن‌هاي سبك در نظامنامه اروپا ، بخش 1-1 موجود مي‌باشد كه قسمت 11 آن داراي قوانين خاصي براي بتن با سنگدانه‌هاي سبك مي‌باشد. بتن در صورتي سبك محسوب مي‌شود كه چگالي آن بالاتر از 2200g/m3  نباشد (وزن بتن معمولي بين 2300 تا 2400g/m3 مي‌باشد) و نسبت سنگدانه‌ها نبايد چگالي بيشتر از 2000g/m3 داشته باشد. بتن سبك را همچنين مي‌توان با استفاده از نشانه LC براي طبقه بندي مقاومت آن تشخيص داد، براي مثال LC30/33، كه مقاومت استوانه اي 30MPa و مقاومت بر نمونه مكعبي 33MPa را نشان مي‌دهد.

هرچه بتن سبك‌تر باشد، خصوصيات آن مي‌تواند متفاوت باشد. مقاومت كششي، كشش نهايي و كرنش برشي همگي نسبت به بتن‌هاي معمولي كمتر هستند. بتن‌هاي سبك همچنين نسبت به بتن‌هاي معمولي سختي كمتري دارند. با اين حال، اين مسئله نيز توسط سهولت در جابجايي آنها جبران مي‌شود، و تاثير كلي را مي‌توان در كاهش عمق ستون يا كالار مشاهده كرد.

خزيدن و جمع شدگي براي بتن‌هاي سبك نسبت به بتن‌هاي معمولي بيشتر مي‌باشد و بايد آن را در زمان طراحي سازه در نظر داشت.

دسته دسته كردن بتن سبك معمولا از محصولات آماده انجام مي‌شود. در كارهاي نه چندان بزرگ، بتن را مي‌توان به راحتي با استفاده از ناوه يا لوله‌هاي سرازير كننده در جاي مورد نظر قرار داد. همچنين بتن سبك را مي‌توان پمپ كرد، اما بايد در زمان انجام آن دقت بسياري لحاظ شود تا تركيب سيمان از هم جدا نشود. براي تركيبات قابل پمپ، استفاده از ماسه طبيعي بسيار معمول است. به عبارت ديگر، به كار نبردن سنگدانه‌هاي سبك براي دستيابي به كارآيي بالا و جلوگيري از شكستگي بسيار مهم مي‌باشد. چنين چيزي توسط استفاده از آميزه‌ها به دست مي‌آيد. ارتعاش بيش از حد بتن سبك ممكن است باعث جدا شدن بخش‌هاي آن شود و به همين دليل بهتر است كه در جاي مورد نظر پمپ شود.

فوم بتن اسفنجي

بتن اسفنجي اتوكلاوي (AAC)

AAC اولين بار در سال 1923 به صورت تجاري در كشور سوئد ساخته شد. از آن زمان، سيستم‌هاي AAC مانند واحدهاي بنايي، كف اتاق، سقف تقويت شده، پنل‌هاي ديواري و ورودي ساختمان‌ها در همه قاره‌ها و شرايط محيطي به كار رفته‌اند. AAC همچنين مي‌تواند توسط اره‌هاي دستي بريده شود، از آن تنديس ساخت و همچنين توسط ميخ، پيچ يا وسايل ديگر سوراخ شود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۸ دى ۱۳۹۷ساعت: ۱۰:۲۱:۴۳ توسط:mehdi موضوع:

مواد، خصوصيات، مزايا و روش‌هاي توليد فوم بتن بخش سه

مواد و تركيبات ديگر براي فوم بتن

تركيبات درشت دانه يا جايگزين‌هاي ديگر براي درشت دانه‌ها را نمي‌توان به كار برد. اين امر به خاطر اين است كه اين مواد در فوم‌هاي سبك وزن ته نشين مي‌شوند.

اطلاعات تركيبي فوم بتن

خصوصيات فوم بتن به عوامل زير بستگي دارد:

  • حجم فوم
  • محتواي سيماني در مخلوط
  • مواد چگال افزا
  • طول عمر

برخلاف فوم و محتواي سيماني، تاثير برآمده از نسبت آب – سيمان بر روي مزاياي فوم بتن بسيار اندك مي‌باشد.

خصوصيات فوم بتن

خصوصيات فوم بتن در حالت تازه و سفت شده آن در ادامه توضيح داده شده‌اند؛

فوم بتن

ظاهر فوم بتن

فوم مورد استفاده براي اجراي فوم بتن تقريبا مانند كف به كار رفته براي اصلاح ريش مي‌باشد. زماني كه آن را با ملات استاندارد مخلوط مي‌كنند، شكل تركيب نهايي مانند ماست يا به صورت ميلك شيك است.

خصوصيات تازه فوم بتن

كارآيي بتن فوم شده بسيار بالا است و نرخ اسلامپ آن معادل 150 ميلي متر مي‌باشد. آنها تاثير كشساني بسيار قدرتمندي دارند. اين خصوصيت فوم آن را در بسيار از كاربردها بسيار مطلوب مي‌كند. به محض اينكه مخلوط براي مدت بيشتري ثابت بماند، برگرداندن آن به حالت اوليه بسيار سخت خواهد بود. فوم بتن در حالت تازه خود ماهيتي تكان خواه دارد.

احتمال نفوذپذيري در فوم بتن به دليل محتواي بالاي هواي آن كاهش يافته است. زماني كه دماي مخلوط افزايش پيدا مي‌كند، چگال افزايي و اتصالات به دليل گسترش هوا انجام مي‌پذيرند.

اگر مقدار ماسه به كار رفته بيشتر شود يا از مخلوط درشت دانه استفاده شود، احتمال جدا شدن بيشتر مي‌شود. اين امر همچنين مي‌تواند به از هم پاشي حباب منتهي شود، كه حجم كلي و ساختار فوم را كاهش خواهد داد.

پمپ كردن فوم بتن تازه با دقت زياد مي‌تواند كاري مناسب باشد. سقوط فوم بتن ممكن است باعث به هم ريختن ساختار حبابي شود.

خصوصيات سفت شده فوم بتن

خصوصيات فيزيكي فوم بتن مشخصا به چگالي خشك مربوط هستند. رساناي گرما بودن فوم بتن از 0.1 تا 0.7W/mk متفاوت مي‌باشد. جمع شدگي ناشي از خشك كردن به ترتيب 0.3 تا 0.7 درصد در 400 و 1600 kg/m3 متفاوت است.

بتن فوم شده از لحاظ قدرت با بلوك اتوكلاو با همان چگالي يكسان نمي‌باشد. در زير فشار، فشار هيدروليك داخلي بر ساختار آن اعمال خواهد شد، كه ممكن است باعث به هم ريختن فوم بتن شود.

فوم بتن سخت شده در مقابل يخ زدگي و وا رفتن مقاومت خوبي دارد. به كارگيري فوم بتن در نواحي داراي دماي -18 تا +25 هيچ آسيبي را به ساختار تركيبات فوم بتن وارد نكرده است. چگالي فوم بتن استفاده شده در اين مشاهدات 400 تا 1400 kg/mبود.

مزاياي فوم بتن

  • مخلوط فوم بتن ته نشين نمي‌شود و به همين دليل به فشرده سازي نيازي ندارد.
  • وزن آن كمتر مي‌باشد.
  • فوم بتن در حالت تازه خود داراي خاصيت انسجام روان است. اين خصوصيت به پر كردن حفره‌ها كمك شاياني خواهد كرد.
  • ساختار فوم بتن داراي قابليت بالايي در پخش كردن فشار واردشده دارد.
  • فوم بتن فشار زيادي را به كناره‌ها وارد نمي‌سازد.
  • خصوصيت جذب آب
  • قطعه قطعه كردن فوم بتن به آساني انجام مي‌شود، بنابراين كنترل و بررسي كيفيت به آساني انجام مي‌پذيرند.
  • فوم بتن مقاومت بالاتري در مقابل يخ زدگي و وا رفتن دارد.
  • كار بي خطر و سريعتر
  • مقرون به صرفه و نياز كمتر به نگهداري

معايب فوم بتن

  • استفاده از آب در ساختار فوم بتن آن را بسيار حساس مي‌كند.
  • مشكلات موجود در توليد آن
  • زمان بيشتر براي مخلوط كردن آن
  • با افزايش چگالي، قدرت تراكمي و خم شدگي آن كاهش مي‌يابد.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ دى ۱۳۹۷ساعت: ۰۲:۵۱:۴۹ توسط:mehdi موضوع:

كروم‌گيري؛ ويژگي‌ها و روش اجرا

قبل از انجام بسياري از مراحل ساخت ساختمان، بايد كروم‌گيري انجام شود. مثلاً كچ‌كار براي گچ و خاك كردن ديوارها ابتدا كروم‌گيري مي‌كند يا سنگ‌كار براي سنگ كردن ابتدا نماي ساختمان، راه‌پله و... را ريسمان‌كشي مي‌كند. كروم‌گيري خوب سبب مي‌شود كه هم ملات مورد نياز با مقدار مناسب در همه‌جا پخش شده باشد و هم سطح نهايي كه ايجاد مي‌شود كاملاً تراز و مسطح باشد.

اهميت كروم گيري

اگر در هر مرحله، تراز كردن ساختمان ناديده گرفته شود، در مراحل بعدي بايد خطاي آن را جبران كرد. جبران كردن ناترازي‌هاي موجود در ساختمان با استفاده از ملات و مصالح انجام مي‌شود و باعث افزايش هزينه و افزايش وزن ساختمان مي‌شود.

در ديواركشي اوليه با ريسمان كشيدن، در ساخت فونداسيون با صفحه ستون گذاشتن و... تلاش مي‌شود كه ساختمان در همه‌ي مراحل ساخت كاملاً تراز باشد. حتي گاهي در گودبرداري، با استفاده از ليزر كف گودال را دقيقاً تراز و اندازه مي‌كنند؛ رعايت اين مسئله سبب مي‌شود در اجراي فونداسيون، بتن به اندازه‌ي بهينه ريخته شود. تراز بودن گودال در صفحه ستون گذاشتن نيز تأثير مثبت دارد و باعث مي‌شود كه ساختمان از پايه تراز شود و در طبقات اختلاف سطح ايجاد نشود.

مراحل كروم گيري كف ساختمان

كفسازي ساختمان با هر روشي كه صورت بگيرد ( فوم‌بتن يا پوكه) بايد كروم‌گيري را انجام داد. براي كروم‌گيري صحيح ابتدا بالاترين سطح واحد يا بالاترين سطح كل واحدهاي يك طبقه (بسته به نظر كارفرما) را پيدا مي‌كنيم. براي اين منظور از ليزر كمك مي‌گيريم. سپس همه جاي ساختمان به صورت نقطه‌اي كروم‌گيري مي‌شود. در يك واحد ۱۰۰ متري تقريباً ۳۰ كروم نقطه‌اي انداخته مي‌شود. تعداد زياد كروم‌ها سبب مي‌شود كه همه جاي ساختمان در موقع كفسازي تراز شود و مصالح كفسازي (  اجراي فوم بتن يا پوكه) به اندازه‌ي مناسب و بهينه مصرف شود. كروم‌گيري با كيفيت سبب مي‌شود كه ارتفاع واحدها (از كف تا سقف) كوتاه نشود و هزينه‌هاي زيادي كه براي اسكلت و فونداسيون شده است، به هدر نرود.

[caption id="attachment_6075" align="aligncenter" width="800"]كروم بندي قبل از اجراي فوم بتن در مرحله سفيدكاريكروم بندي قبل از اجراي فوم بتن در مرحله سفيدكاري[/caption]


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ آبان ۱۳۹۷ساعت: ۱۲:۵۳:۱۳ توسط:mehdi موضوع:

فوم بتن خوب بايد چه ويژگي‌هايي داشته باشد؟

آزمايشگاه كنترل كيفيت فوم بتن

كنترل كيفيت اجراي فوم بتن ايرانيان

در اين مقاله به طور خلاصه درباره ويژگي‌هايي كه يك  فوم‌ بتن خوب بايد دارا باشد مطالبي ارائه مي‌شود. جزئيات بيشتر درباره هر ويژگي در مقالات ديگر همين وبسايت به تفصيل و با ارائه عكس و فيلم ارائه مي‌شود.

۱. مصرف كم سيمان

مصرف سيمان در تركيبات فوم بتن بايد كم باشد. نه فقط به خاطر هزينه‌اي خريد سيمان بيشتر دارد؛ مصرف سيمان زياد كيفيت فوم بتن را خراب كرده و نگهداري و ماندگاري فوم بتن سخت مي‌شود و در مواردي كه فوم بتن غيراستاندارد باشد بايد كاملاً جمع‌آوري شود.

۲. مقاومت استاندارد

بايد با كمترين مصرف سيمان مقاومت استاندارد را در كفسازي ساختمان دارا باشد تا بعد از گذشت چند سال زير سنگ‌ها لق نشود. براي واحد‌هاي مسكوني مقاومت فشاري ۱۲ كيلوگرم بر سانتي‌متر مربع و براي پاركينگ ۲۵ كيلوگرم بر سانتي‌متر مربع است.

۳. سبك بودن

بايد كمترين وزن را دارا باشد. اين موضوع باعث مي‌شود در آينده ديوارهاي ساختمان ترك برندارد و  ساختمان نسبت به زلزله مقاوم‌تر شود چون وزن بيشتر باعث ناپايداري و تخريب بيشتر ساختمان در زمان زلزله مي‌شود.

۴. اجراي شيب‌بندي

بايد بتواند شيب‌بندي‌هاي پشت‌بام و آشپزخانه و غيره را درست انجام دهد. چون اگر شيب‌ها به درستي ايجاد نشوند دوباره بايد با هزينه‌اي بيشتر كه به بنّا مي‌دهيد و با صرف زمان زياد (كه باعث هزينه‌هاي بيشتر مثل مصرف برق و آب و غيره روزمره ساختمان مي‌شود) اين كار را انجام دهيد ولي كسي موفق است كه صفر تا صد كار را با فوم بتن انجام دهد.

۵. چسبندگي مستقيم قيرگوني

بايد چسبندگي قيرگوني داشته باشد كه اگر اين حالت را نداشته باشد باعث مي‌شود دوباره هزينه بنّا براي رويه‌كشي و هزينه ملات براي رويه فوم بتن انجام شود.
چون سطح مخلوط فوم بتن استاندارد كاملاً صاف است باعث مي‌شود قير نصف اجراي كف سازي سنتي مصرف شود و هزينه ساختمان ساز كمتر مي‌شود.

۶. استحكام سطح كار

بايد فوم بتن اجرايي پفكي نباشد و از استحكام بالايي برخوردار باشد؛
چون اگر پفكي باشد، باعث مي‌شود ملات بيشتري ريخته شود (قبل از اجراي سنگ) يعني كفسازي مجدد مي‌شود و هزينه را تكرار مي‌كند. اگر خيلي پفكي باشد كه بايد جمع‌آوري شود.

۷. كروم بندي

بايد كروم‌بندي به تعداد زياد انجام شود؛ مثلاً در ۱۰۰ متر ۳۰ كروم نقطه‌اي. زيرا تعداد زياد كروم باعث مي‌شود براي سنگ‌كاري سطح صافي داشته باشيد و در نتيجه ملات مورد استفاده زير سنگ و سراميك يكنواخت به اندازه ۳ سانتي‌متر شود اما اگر كروم‌بندي انجام نشده باشد و يا تعداد كروم‌ها ناكافي باشد، ضخامت ملات يكنواخت نخواهد بود و  يك جا بيشتر و يك جا كمتر ملات ريخته مي‌شود و باعث هزينه بيشتر و كمتر شدن كيفيت چسبندگي سنگ و سراميك مي‌شود.

۸. عدم افت سطحي

بايد از كرومي كه بسته مي‌شود هيچ افتي نداشته باشد. به تجربه ديده شده فوم‌ بتي كه به روش غيراستاندارد اجرا شده باشد، ۲ تا ۳ سانتي‌متر نشست مي‌كند و اين افت فوم بتن باعث مي‌شود ملات زير سنگ به جاي ۳ سانتي متر به ۶ سانتي‌متر افزايش يابد كه اين مسئله هزينه را زياد مي‌كند.

۹. امكان اجراي در ضخامت‌هاي زياد

بايد امكان اجرا  در قطرها و كروم‌هاي بالاي ۱۰ سانتي‌متر هم داشته باشد و كيفيتش را از دست ندهد.
چون در بعضي از ساختمان‌‌ها كروم بالاتر از ۱۰ سانتي‌متر قرار مي‌گيرد از جمله ساختمان‌هايي كه پل‌هاي ساختمان از كف واحد بالاتر زده و يا لوله‌هاي آتش‌نشاني و اتفاء حريق از كف واحدها رد شده است و يا بعضي از سقف‌ها كه ناترازي زيادي دارند.

۱۰. زمان خشك شدن

بايد فوم بتن اجرايي زمان كمي براي خشك شدن نياز داشته باشد. مثلاً در گرما يك روز و در سرما۲ تا ۳ روز.

علاوه بر اين كه زمان براي ساختمان‌سازها مهم است و برخي پيمانكاران حتماً بايد  بعد از خشك شدن فوم‌ بتن شروع به كار كنند، طول مدت خشك شدن زياد در فوم بتن باعث خراب شدن مخلوط فوم بتن مي‌شود.

۱۱. قابليت جذب آب

بايد قابليت جذب آب متعادلي داشته باشد (حدود ۲۲ درصد). به اين ترتيب چسبندگي ملات زير سنگ به كف و به خود سنگ مطلوب خواهد بود.

در صورتي كه جذب آب كم باشد ملات به خوبي خشك نشده و چسبندگي مناسبي نخواهد داشت و اگر جذب آب بيش از حد لازم باشد آب ملات سريع كشيده شده و باعث مي‌شود سنگ به ملات نچسبد.

۱۲. سرعت

دستگاه فوم‌ بتن بايد علاوه بر تأمين كيفيت مناسب از سرعت بالايي نيز برخوردار باشد تا فرايند كار بيش از حد طولاني نشده و تأسيسات سريع‌تر پوشيده شده و پيمانكاران بعدي بتوانند كار خود را آغاز كنند.

۱۳.عدم پاشش دوغاب

دستگاه فوم بتن نبايد به ديوار پاشش داشته باشد. چون علاوه بر اين كه مواد به هدر رفته و جلوه‌ي داخلي ساختمان را زشت مي‌نمايد، باعث مي‌شود كار گچ‌كار بيشتر شود. حتي اگر گچ‌كار ديوارها تميز كند، باز هم دست‌انداز زير سفيدكاري باقي مي‌ماند و بر كيفيت آن تأثير نامطلوب مي‌گذارد.

۱۴. عدم ريزش آب از سقف طبقات

ملات تركيبات فوم بتن بايد به گونه‌اي باشد كه حتي پس از انجام مرحله‌ي سفيدكاري سقف‌ها و ديوارها، بدون ريزش آب از سقف انجام شود و هيچ نوع خرابي به وجود نياورد.

۱۵. استحكام لازم براي كفسازي پاركينگ

قابليت اجراي شيب‌بندي پاركينگ را با مقاومت بالاتر از سطح كف واحدها داشته باشد. چون شيب‌بندي پاركينگ در روش سنتي مصالح زيادي نياز دارد و بسيار زمان‌بر و هزينه‌بر است.

۱۶. مقاومت فشاري استاندارد

بايد آزمايشات مقاومت فشاري را با موفقيت پشت سر گذاشته باشد. قبولي در آزمايشات كنترل كيفيت يعني براي واحد‌هاي مسكوني مقاومت فشاري ۱۲ كيلوگرم بر سانتي‌متر مربع و براي پاركينگ ۲۵ كيلوگرم بر سانتي‌متر مربع را دارا باشد.

فوم بتن ايرانيان (برادران علي‌آبادي) شركت مبتكر انديشان اسكان به عنوان تنها دارنده گواهي‌نامه فني از مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي مفتخر است كه به شكل انحصاري توانسته تمامي ويژگي‌هاي بالا در محصول خود پياده‌سازي نموده و باكيفيت‌ترين فوم‌ بتن كشور را به اجرا درآورد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۹ مهر ۱۳۹۷ساعت: ۰۲:۱۸:۲۳ توسط:mehdi موضوع: